Rector Christelijk College de Populier

Vacatures

Lucas Onderwijs zoekt voor Christelijk College de Populier een rector.

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren schoolleider met een warm hart voor leerlingen? Heb je ambitie om bovenschools leiding te geven en gelijktijdig dicht bij de praktijk van alledag te blijven? Kun jij strategisch opereren in een grootstedelijke context, waarin je het personeelsbeleid op school- en stedelijk niveau (verder) wil versterken?

Als rector ga je leiding geven aan een managementteam van ervaren conrectoren. Je bent de spil in het krachtenveld rondom het nieuwbouwproces van het lyceum en weet dit proces in goede banen te leiden. Als je ervaring met dergelijke projecten hebt, is dat een pre. Je bent een schoolleider die ons helpt de ontwikkelingen en veranderingen in het onderwijs te koppelen aan onze visie en te vertalen in ambitieuze doelstellingen. 

Je gaat leiding geven aan één school met twee gebouwen vanuit een zorg voor eenheid en met respect voor verscheidenheid. Daarin ben je een verbinder die ruimte geeft, maar die ook durft te begrenzen wanneer het grotere belang daarom vraagt. Je weet hoe je de school goed over het voetlicht moet brengen in deze krappe arbeidsmarkt. Daarnaast ben je een knokker die in het krachtenveld van de grote stad weet op te komen voor de belangen van de school. 

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 1,0 fte in schaal 15 of schaal 14, conform de cao vo, afhankelijk van je ervaring als eindverantwoordelijk schoolleider.

Organisatie

Christelijk College de Populier is één van de oudste scholen in Den Haag. Onze school heeft een rijke traditie en staat in Den Haag bekend om haar uitstekende onderwijskwaliteit. Onze school is het laatste decennium uitgegroeid naar twee locaties: het lyceum aan de Populierstraat met ongeveer 1000 leerlingen en de mavo aan de Dunklerstraat met ongeveer 360 leerlingen. We bieden volwaardige programma’s voor mavo, havo, atheneum en gymnasium aan. 
De Populier maakt deel uit van Lucas VO Den Haag dat weer een onderdeel is van de stichting Lucas Onderwijs, één van de drie grootste schoolbesturen van Nederland. 

Meer informatie

Lees voor meer informatie de profielschets.

Belangrijke data:

  • Sluitingsdatum: 23 juni
  • Voorselectiegesprekken: 24 en 26 juni
  • Eerste gespreksronde: 28 juni
  • Ontwikkelassessment: 2 of 3 juli
  • Tweede gespreksronde: 8 juli
Wij horen graag van je.

De reactietermijn is inmiddels verstreken. U kunt helaas niet meer solliciteren.