Lid raad van toezicht

Vacatures

SVOAZ zoekt een lid raad van toezicht met deskundigheid op het gebied van financiën/lid auditcommissie.

Functieomschrijving

Als lid van de raad van toezicht houd je samen met andere toezichthouders toezicht op het beleid van het college van bestuur en de algemene gang van zaken binnen de stichting en haar scholen. Je hebt ervaring in toezicht, bij voorkeur in een auditcommissie, en je bent gedreven om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Je beschikt over een bedrijfseconomische of financiële achtergrond en hebt kennis van de financiële doorwerking van strategisch beleid en relevante wet- en regelgeving in het onderwijs. Je bent analytisch sterk en hebt ervaring met het interpreteren van jaarrekeningen en meerjarenbegrotingen.

SVOAZ biedt een uitdagende en betekenisvolle rol binnen een financieel gezonde stichting met drie scholen die onderwijs bieden op havo-, atheneum- en gymnasiumniveau. De kernwaarden ontwikkeling, respect en aandacht staan centraal in het beleid van de stichting. Sluit je aan bij een team dat zich inzet voor de missie en visie van SVOAZ en draag bij aan de toekomst van het onderwijs in Amsterdam-Zuid.

Arbeidsvoorwaarden

Deze vacature ontstaat vanwege het einde van de zittingsduur van een van de leden. We vinden het prettig dat jij als nieuw lid vanaf december 2024 start. Leden van de RvT van SVOAZ ontvangen een passende vergoeding. 

Organisatie

Stichting Voortgezet Onderwijs Amsterdam-Zuid (SVOAZ) is het bevoegd gezag van drie scholen in AmsterdamZuid: het Fons Vitae Lyceum, het St. Ignatiusgymnasium en het St. Nicolaaslyceum. De scholen van de stichting zijn scholen met een van oorsprong katholieke grondslag. De scholen hebben in totaal ca. 3100 leerlingen en 322 medewerkers.

Meer informatie

Lees voor meer informatie de profielschets.

Belangrijke data:

  • Sluitingsdatum: 21 oktober 
  • Voorselectiegesprekken: week 44
  • Eerste gespreksronde: maandagmiddag 11 november
  • Optioneel tweede gespreksronde: vrijdagmiddag 15 november
Wij horen graag van je!

Form is being loaded...