Lid raad van toezicht

Vacatures

Wonderwijs zoekt een lid raad van toezicht met ervaring in het openbaar bestuur en met juridische expertise.

Functieomschrijving

De raad van toezicht (RvT) kent vijf leden die beschikken over gelijkwaardige verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Naast toezichthouder is de RvT werkgever van het college van bestuur (CvB) en heeft de RvT statutaire beslisbevoegdheden, een strategische advies- en klankbordfunctie en is verantwoordelijk voor het eigen functioneren. Van ieder lid wordt een actieve inbreng verwacht op de volle scope van onderwerpen die bij Wonderwijs spelen. De RvT kent drie vaste commissies: een onderwijscommissie, een financiële commissie en een remuneratiecommissie.

De RvT is een actief orgaan dat, naast zijn reguliere vergaderingen, werkbezoeken brengt aan scholen en een bijdrage levert aan de discussies rond strategische thema’s. Leden van de RvT hebben een aanstellingstermijn van vier jaar met een mogelijke verlenging van vier jaar. Er zijn interessante professionaliseringsmogelijkheden.

Organisatie

Wonderwijs is een onderwijsorganisatie van 14 scholen voor openbaar en katholiek primair onderwijs in de gemeente Overbetuwe en Lingewaard. In totaal heeft Wonderwijs ruim 400 medewerkers die gezamenlijk zorgdragen voor het onderwijs aan ongeveer 4.000 leerlingen.

Meer informatie

Lees voor meer informatie de profielschets.

Belangrijke data:

  • Sluitingsdatum: 17 november 
  • Voorselectiegesprekken: week van 17 november
  • Gespreksronde: maandagmiddag- en avond 25 november

Form is being loaded...