Interim-management in het onderwijs
De meerwaarde van een betrokken passant
Binnen B&T is de divisie interim-management de afgelopen jaren sterk gegroeid in kwaliteit en het aantal opdrachten. Er is een heel eigen aanpak ontstaan, die zijn bestaansrecht inmiddels ruimschoots heeft bewezen. Die werkwijze doen wij uit de doeken in het boekje 'Interim-management in het onderwijs', dat wij onlangs publiceerden.
Met het boekje willen wij jou graag laten kennismaken met de manier waarop wij het boeiende vak interim-management bedrijven. Dit doen we aan de hand van interviews met een aantal van onze interim-managers en opdrachtgevers. De interviews laten zien welke dilemma’s wij in de praktijk zoal tegenkomen en hoe wij, werkend aan een oplossing, samen waarde kunnen toevoegen aan een onderwijsorganisatie.
Snel aan de slag
Tussen de verhalen door laten we je in zes korte hoofdstukken kennismaken met de uitgangspunten die wij hanteren voor ons interim-werk. Hoe krijg je bijvoorbeeld goed in beeld wat de opdracht is en hoe vind je daar de juiste interim-professional bij? Als je die eenmaal hebt gevonden, dan wordt van hem of haar vaak gevraagd zich de nieuwe omgeving vlot eigen te maken en snel concreet aan de slag te gaan met de uitdagingen die er liggen. Hoe pak je dat aan, welke keuzes maak je en welke prioriteiten stel je?
Misbaar
Het laatste hoofdstuk gaat over de vraag hoe een interim-manager zichzelf misbaar maakt. Hij weet immers vanaf het begin dat hij een passant is en dat een opvolger zijn werk zal voortzetten. Dan kun je zaken als de evaluatie van de opdracht, een goede overdracht aan en een zorgvuldige introductie van die plaatsvervanger maar beter goed regelen.
Meer weten?
Ben je nieuwsgierig geworden naar onze aanpak? Vraag dan een gratis exemplaar van het boekje aan via deze pagina. Wil je weten wat B&T interim-management voor jou kan betekenen? Neem dan contact met Willy Egberink, directeur van B&T interim-management.