Studie en ontspanning op de B&T Zomerschool

Bij de start van het schooljaar kwamen alle medewerkers van B&T bij elkaar in Eemnes voor de jaarlijkse B&T Zomerschool. Onderwerp van studie was: wat zijn de belangrijkste maatschappelijke trends en ontwikkelingen tussen nu en 2030?

We gebruikten voor het beantwoorden van deze vraag geen glazen bol, maar het trendmodel van Futurise. Dat model gaat ervan uit dat onze samenleving een continue golfbeweging doormaakt. Zo bevonden we ons begin jaren negentig aan de start van een nieuwe beweging omhoog, die rond 2020 een piek bereikte. Die periode van zo’n dertig jaar kenmerkte zich door optimisme, openheid, vrijheid en avonturisme.

Vanaf 2020 beweegt de trendlijn weer naar beneden. Kort gezegd betekent een beweging naar beneden dat we van een periode met meer zekerheid gaan naar een onzekere tijd. Een tijd waarin mensen op zoek gaan naar meer controle en grip op hun omgeving, en ook naar steun van elkaar.

B&T en het onderwijs

Tijdens de bijeenkomst hebben we onszelf de vraag gesteld wat deze ontwikkelingen inhouden voor het onderwijs in Nederland en voor het werk van B&T. Wat betekent het bijvoorbeeld voor kansengelijkheid van leerlingen en voor de manier waarop we ons onderwijs inrichten? En welke bijdrage kunnen de adviseurs van B&T leveren?

Nieuwe collega’s

De Zomerschool was ook een mooie gelegenheid om drie nieuwe collega’s beter te leren kennen: Bastiaan Smits, Carsten de Vries en Stefan van der Weiden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.