Onze dienstverlening op het gebied van interim-management is de afgelopen jaren sterk gegroeid. In deze compacte publicatie vertellen we over onze aanpak. Dat illustreren we aan de hand van interviews met interim-managers en opdrachtgevers.
Dit boek past naadloos in de visie van B&T dat kant-en-klare oplossingen voor de inrichting van governance niet bestaan. Als een bepaalde aanpak in de ene situatie prima resultaten oplevert, betekent dat niet dat het in een andere context ook werkt. Zinvoller is het om op zoek te gaan naar principes die universeel en altijd toepasbaar zijn. Die vind je in dit boek.
Voor ieder kind het beste onderwijs. Dat geweldige ideaal leek in 2014 binnen handbereik toen passend onderwijs werd ingevoerd. Een nieuwe wetsaanpassing regelde een passende plek voor ieder kind. Maar in de praktijk kwamen er nieuwe problemen en organisatorische obstakels. Vijf jaar later hapert het systeem nog altijd en groeit de kritiek.
‘De geest uit de fles’ biedt een fris en eigentijds perspectief op onderwijskwaliteit. Een perspectief dat past bij recente ontwikkelingen in de onderwijssector; de nauwe focus op rendementsdenken vermindert en er komt meer ruimte voor andere waarden van het onderwijs.
De laatste jaren zien we een grote aanwas van samenwerkende organisaties, vaak rondom specifieke doelen. De samenwerking is weliswaar vaak vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Wat betekent dat voor het gevraagde leiderschap? Die vraag staat centraal in het boek ‘Zachte macht’.
Goed bestuur en professioneel toezicht zijn in de eerste plaats mensenwerk. Maar een Code Goed Bestuur kan houvast bieden.
Kwaliteitszorg staat onverminderd in de aandacht in het onderwijs en is al jarenlang een dankbaar onderwerp van tal van publicaties. Waar de meeste publicaties recepten bieden voor ‘goede kwaliteitszorg’, gaat ‘Kwaliteitszorg heeft een geest!?’ niet over recepten, maar over principes.